12 februari 2009

Måns - Hope & Glory

Ingen sitter och funderar över om Måns ska gå vidare i Skellefteå när han stegar in på scenen - alla undrar bara om det här är årets vinnare...

Så... Är det det då?
Jadå. Absolut. Visst.

Om vi vill skicka en bättre variant av Hero med en varmare artist som ligger med alla kameror och har en höjning hämtad från höjningarnas himmel (ni vet en sådan där med Fame-grej) så är det helt klart årets vinnare.

Själv skulle jag gärna skicka något helt annat i år, dock - men mer om det en annan gång.

Låt oss i stället ägna oss åt det faktum att Måns inte kommer göra någon missnöjd. Det är kanske ingen Cara Mia - den låten är en fotbollsrefräng och det här är mera sofistikerat gjort - men det är den gode Fredrik Kempe i sitt absoluta esse (lyssna bara på inledningen) blingat med ännu en Boney M-slinga (inte samma som i hero alltså) och med bra tryck rakt igenom.

Numret är vi dock ambivalenta till.
Å ena sidan bygger det på en ganska udda boxningsidé (en halv boxningsring halas ned på scenen när sju blingade brudar i luvtröjor jammar in) och mot slutet bjuder Måns på några riktigt snygga moves - men samtidigt går allt (i alla fall just nu när det är träningskläder - i dubbel bemärkelse - som gäller) så mycket i svart att det känns lite...deppigt. Lite samma problem Charlotte hade ibörjan ifjol när hon ville vara cool och kall. Det ska se dyrt ut...men det ser...mest mörkt ut.

Jag tror det kan bli bra. Om Måns får på sig något ljust.
Min kollega är mera skeptisk. Vi kommer med vår dom imorgon.
Men jag tror vi är helt överrens om att Måns kommer glida på en Björkmansk räkmacka till Globen...efter det får vi se.

2 kommentarer:

Holger sa...

Har ni också hört ryktet om att "Hope and glory" först inte kom med bland de 28, utan efter påtryckningar när de visste att det var Måns som hade skickat in?

Tror ni på det och i så fall vad är er åsikt om situationen i fråga?

Konstigt för övrigt att inte kvällstidningarna rört vid ämnet...

Ronny sa...

Nej, det stämmer inte. Och det VET vi. Hope & Glory var definitivt med bland de 28 först utvalda.