05 februari 2009

Morgonens Mello-kortisar!

* Expressen har en stor grej om Scotts med rubriken "Mobbningen mot Scotts" i dagens tidning. Artikeln handlar om hur de andra artisterna "rasar" mot att Scotts har en fördel eftersom de synts hela hösten i Dansbandskampen. Jag kan tänka mig att Rickard Engfors får sig ett gott skratt när han läser meningen "Även Emilia Rydberg som tävlar med "You´re my World" ryter till vad gäller SVT:s specialbehandling av Scotts". La Engfors, som gör Emilias nummer, har nämligen skvallrat om att hon är det snällaste och vänaste man kan tänka sig och att hon röt i angående detta är antagligen inget annat än lögn.

* Expressen verkar ha som mål att retas med Christer Björkman i år. Både vår favorit Lars Johansson (och Therese Hansson) och Nunstedt kallar tävlingen för "Schlager-SM" i sina artiklar/krönikor. SVT och Björkis hatar det ordet.

* En artikel som dock oroar i dagens Expressen är den om "Schlagerturnén hotas av politiker". Där berättas det om att Public Service-utredaren Rose Marie Frebran har föreslagit en begränsning av SVT:s rätt att sälja till sponsorer. Hon vill begränsa SVT:s sponsring till 20 sportevenemang och tycker inte att Melodifestivalen har tillräckliga skäl för sponsring. Hon har tydligen stöd från alliansen och deras mediepolitiker. Detta är för att "minska eller avskaffa den "fria" televisionens beroende av näringslivet", skriver Expressen och Resumé. Både LiveNation och SVT menar att en deltävlingsturné blir omöjlig utan sponsring. I maj kommer en proposition om förslaget. Någon som är med på att köpa en voodoo-docka som ser ut som Frebran?

* Mikael Rickfors har blivit biten av en skorpion på semestern i Kenya och varit på sjukhus för behandling. Aftonbladet larmar på förstasidan om att han kan missa festivalen, men läser man artikeln i tidningen verkar Rickfors må bättre och schlagern är knappast hotad om man läser Skansens djurorakel Jonas Wahlströms analys av läget.

* Efter första lyssningen av låtarna lyfter Nunstedt fram Shirley och Marie Serneholt, men dissar Alcazar för att de tydligen lekt kurragömma med Expressen. Aftonbladets Markus Larsson överraskas av Emila och tycker att Shirley och Scotts är färglösa. Han ser dock de sistnämnda som troliga Globenkandidater.

* Dagens Metro har en grej om "de krångliga reglerna" i årets festival. Är inte det en vinkel vi är less på? I den uttalar sig Jessica Andersson som menar att folk kan låta bli att rösta eftersom det "kan bli rörigt". Jessica A slänger dessutom in "drömmen vore att få tillbaka orkestern" på frågan om hur hon tycker att tävlingen ska se ut. Jaha, men vad fräscht, Jessica "Anders Berglund" Andersson...

* Expressens fredagsbilaga har en grej om alla delfinaler längst bak i tidningen, och Nunstedt kommenterar delfinalerna och tippar vinnare. Han väljer bra, men påstår att La Voix är en ballad och skriver om Agnes: "Nu ska det mycket till för att hon inte ska få sitt genombrott". Eeh, va?

3 kommentarer:

Johan sa...

Det där med Frebran och alliansen låter inte bra. Men vad är att vänta med balett- och operaälskaren Adelsson-Liljeroth som kulturminister... Får hoppas att melodifestivalälskaren Reinfeldt kliver in och tar över beslutsfattaren när det bränner till.

Frågan är om det verkligen går så långt. För vill verkligen alliansen göra sig ovän med fyra miljoner melodifestivalfans och potentiella väljare? Eller är det vi hardcore-supporters som inbillar oss att det här är viktigare för folk än vad man tror...? Surt i vilket fall - melodifestivalen är väl i prinicp den enda anledningen jag ser till att betala TV-licensen...

Och det där med "de krångliga reglerna" är man ju redan duktigt trött på. Hur svårt är det att fatta att det blir dueller mellan ettan-fyran och tvåan-trean och att vinnarna går till final och förlorarna till AC? Det är väl möjligen den internationella juryn som är lite krånglig - men det kvittar ju. Ingen större risk att deras bidrag (som ju redan ratats av folket) skulle gå och vinna alltihop.

Och Jessica, jag älskar dig och har gjort det sedan Fame Factory, men "drömmen vore att få tillbaka orkestern"?!? Ja varför inte skrota hela det nuvarande konceptet helt och hållet. Låt alla birdag sjungas av världsstjärnor som Rosanna Jönis, Paula Åkesdotter-Jarl och han som var Julio Iglesias i Sikta mot stjärnorna.

Björn sa...

Kristdemokraten Frebran är landshövding i min hemstad, Örebro. Jag emigrerar!!! Lite skadeglädje är det dock att SVT dissar nybyggda Conventum Arena här som delfinal för MF, så där blir det inga kommunintäkter för Fru Frebran, he-he...

Linnea sa...

vad menar ni med agnes?