17 april 2009

Sveriges/Malenas officiella video

Så har då Malena Ernman och det svenska bidraget La Voix fått en officiell video. En bra bit tidigare än Charlotte och Carola fick ut sina - men samtidigt som vanligt alldeles för sent för att hamna på den officiella DVDn med förhandsvideos som skickas ut till alla deltagande TV-bolag.

Inte för att det gör något...videon är nämligen ganska crappy.

En tydlig lågbudgetvideo som verkar vara inspelad där Malena har råkat haft tid att vara och som inte verkar kunna bestämma sig om den ska visa en historia ("Malena står drömmande vid fönstret" o"Malena springer helt omotiverat"), bara visa en dag i hennes liv ("Malena sitter och ger en intervju" "Malena flyger") eller visa att hon faktiskt är en firad operastjärna ("Malena sitter under massa guldskivor").

Fördel? Well, förutom att svartvitt är rätt snygg och Malena är cool som vanligt så ser den ut att ha kostat typ 200 spänn, till skillnad från Charlottes video ifjol som var lika kass men förmodligen kostade ett antal hundra tusen... Ingen större skada skedd alltså.

Den stora frågan är dock: Vad ska den användas till?

7 kommentarer:

Robert sa...

Mycket märkligt val av video. Speglar inte låten ett dugg tycker jag. Jag har en helt annan bild, känsla och uppfattning av låten. Låten är grymt pampig och kunde likväl vara en låt för en invigningen av ett större sportarrangemang eller liknande så gör de en video som är enklare en enklast och i svartvitt dessutom. Kasst!

Björn sa...

Fortfarande så håller samtliga videos som gjordes till MF-86 en klart högre klass än den smörja som produceras till våra vinnande bidrag nuförtiden. Pärlor för svin :(

Misan sa...

Oh nej, vilken usel video! Malenas karisma och låtens tema speglas inte alls, det kändes bara krystat och pinsamt och fel! Är det denna som folk kollar på för att bilda sig en uppfattning innan tävlingen så har vi väl inte en chans...
Oj oj, måtte de inte ha fördärvat scenframträdandet lika illa.

Robert sa...

Kan de göra en video som rent visuellt är en katastrof så blir man verkligen orolig för hur det nya numret kommer se ut.... hoppas verkligen att det inte är samma kreatörteam som är inblandade...

Sandra sa...

Men hur svårt ska det vara att göra en snygg video till Melodifestivalvinnaren?
Vi har ju många artister i Sverige som får snygga videos, var håller dom regissörerna hus??

Anonym sa...

Håller med totalt, videon suger faktiskt. Malena har ett späckat schema, inte bara pga melodifestivalen, utan mycket andra jobb med operan och så, så att få tid att klämma in en proffsig videoinspelning är nog svårt, men då tycker jag nästan det är lika bra att inte göra en video överhuvudtaget, för denna video tog faktiskt bort lite av det bra i låten, hoppas inte många i andra länder ser denna.

Scenframträdandet är tusen ggr snyggare, så dom kunde gjort något i den stilen tycker jag.

/A

Roger sa...

Malena joggar förstås,eftersom hon är en urban och stressad människa, på natten. Mina favoriter: Malena skriver vykort (so old school) och Malena kåtar upp sig bland guldskivorna.