03 maj 2009

Fem frågor till Fredrik Kempe

Efter dagens repetitioner blev vi givetvis grymt nyfikna på hur gänget bakom Sveriges bidrag funderat och resonerat och bestämde oss därför för att genast kontakta Melodifestivalkungen nummer ett, Fredrik Kempe, och ställa fem korta frågor om dagen som varit.

Hur tycker du Malenas första rep kändes?
- Det kändes väldigt stabilt från artisternas sida. Malena sjöng grymt bra och det kändes som det nya arret för popkörstjejerna funkade fint med det eurovisionblingade backingtracket!

Hur går snacket allmänt efter första dagen?
- Snacket är väl på nivån att det var ett bra rep för att vara första repet och då tänker vi väl mer på hur det gick för de tekniskt styrande människorna.


Kommer något ändras i numret efter första dagen?
- Man har inte alls så mycket att säga till om när det gäller ljus, ljud och bild här som man har i svenska Melodifestivalen, men det är förmodligen omöjligt eftersom det är så många nummer. Förra året hade vi många åsikter och när vi dragit dem - fick vi svaret att vi lyssnar men det är vår show så förvänta er inte att vi gör som ni vill! Och då var det ändå en svensk bildproducent där. Därav den uteblivna siluetten ifjol - som ju på något sätt ändå var utgångspunkten för förra årets nummer. Tror inte att så många av våra åsikter togs i beaktande då. Hoppas att det blir bättre i år!

Vet du om det någonsin var snack om att använda LED-skärmarna mera nu när de är så många, eller var planen alltid att få det att se ut som i MF?
- När det gäller ledskärmarna kan man väl säga att alla andra använder mycket animationer på dem och att vi inte gör det gör ju att vi sticker ut... det blir samma effekt som i Sverige - La voix nummer blir unikt! Sedan vet man ju inte - precis som i Sverige - om det är bra eller dåligt! Jag var livrädd i Sverige att det inte skulle funka - men det gjorde ju det. Så svaret är väl att vi använder ju ledskärmarna maximalt fast på ett annat sätt än konkurrenterna. Kan ju säga att det man inte ser på entusiastfilmerna på You Tube är överexponeringen och utfrätningen av färgerna - vilket gör att man mer fattar grunderna i idéen om ledskärmarnas användning. Malenas vita klänning är magisk i rutan eftersom hon nästan ser ut att sväva upp ur det vita led-golvet.

Avslutningsvis, vad tycker du är bäst eller sämst med Moskva hittills?
- Har inte varit här så länge ännu - men bäst hittills är definitivt uteserveringen på restaurang scandinavia! *haha* Svensk kock och Slotts senap - jo jag är en sådan som gillar att hitta sverige vart jag än beger mig. Ingen född vagabond direkt. Sedan är ju vädret underbart! I morgon har jag säkert många fler saker att plussa för då skall vi bege oss ut på stan med guide. Skall se Kreml bland annat.


Annars är väl "bäst just nu" att La Voix slagit rekord på Svensktoppen - mer poäng än någon annan någonsin! Gryyymt!! Hälsningar från Moskva /Fredrik

Vi tackar Fredrik för svaren och kommer självklart kolla av med honom kontinuerligt framöver! Har ni något ni undrar så bara skriv till oss, så lovar vi fråga Fredrik om det så fort vi får tillfälle.

Inga kommentarer: