03 maj 2009

Första rörliga bilderna på Malenas nya nummer

Repetitionerna har startat i Moskva!

Schlagerprofilerna kommer inte vara på plats i Moskva, men vi kan ändå lova att ni kommer få direktrapporter av det mera exklusiva slaget här i bloggen direkt från den ryska huvudstaden. Men mer om det nästa vecka - Malena har ju haft sin första repetition och så här såg det ut....eller så här från en annan kamera...Tja, vad säger ni?
Fansens rapporter på plats är allt från total bombning till "gjutet i final" och vår Frenemy rapporterar om ljudproblem för körtjejerna.

Själv tycker jag numret ser ungefär exakt ut som i Sverige, att det är snyggt att de behöll de rena färgerna på LED:arna efter de fyra föregående ländernas blinkfester, tänker på att Malena i stort sett aldrig var bra på repetitionerna under MF och att jag inte alls är säker på att vi är i final men tycker ändå vi tänkt helt rätt som skickat La Voix.

Vad kan man säga mera?

Montenegro utnyttjade den fantastiska scenen (kanske bland det coolaste jag sett)rätt hårt, vilket gjorde mig helt sjösjuk bara av att se det på YouTube. Tycker numrets Saturday Night Fever-estetik kändes lite lam också. jag är nog en "så mycket folk som möjligt på scen i upptemponummer"-kille.

Tjeckiens låt fattar jag fortfarande inte, men snygga serietidningar på
LED-skärmarna.

Vitrysslands Petr Elfimov sjunger rätt bra faktiskt och tjejen i lakanet (framför ett tjog Carola-fläktar kan man misstänka) känns som en typsik bra och enkel idé.

Belgien är precis lika hemskt som jag trodde. Otroligt dålig idé.


Armenien känns självklara i final. Igen. Men hallå tjejer - har ni en dans till numret som ni manglat ut över Europa så ska den väl för bövelen synas på scen. Jag är besviken!

Andorras danska Lene Marlin har fått en stoor gitarr med "07" på så man vet vad man ska rösta på. Fortfarande småsött, men allt känns bara väldigt skoldans för mig.

Ingen kan ta ifrån Schweiz att de har en av årets bästa låtar i mina öron (även om den kanske inte är direkt innovativ) och nu har de även adderat delfinalens snyggaste LED-skärmar hittills. Nice! Riktiga rockband har dock alltid en tendens att alltid se väldigt, väldigt vilsna och introverta ut på en stor eurovisionscen, men det här kan nog kanske äntligen gå vägen för alplandet.

Turkiets framträdande är lika förutsägbart som att de kommer gå till final och komma topp tio.

9 kommentarer:

Robert sa...

Jag gillar verkligen den nya beaten. Dunk.. dunk.. dunk.. dunk.. :) Större skillnad än vad jag trodde det skulle bli. Låten är bättre så här och är smart omgjord för eurovision.
Hoppas bara lite mer glädje, värme och flirt med publiken och tv-tittarna kommer fram från Malena. Kändes lite dystert och allvarligt faktiskt.... men det är ju bara repetition så det blir väl bättre kan man hoppas.. Jag saknar även mer färg där man vågar ta i lite mer... känns väldigt kallt. Samma sak med istapparna, ser för puttinuttit ut. Om de nu ska ha istappar borde de åtminstone ta i betydligt mer i rekvesitan. Så både bra och dåligt.

Oswald sa...

Håller med!

Jag är inte så orolig för Malena - hon tände aldrig till förrän i direktsändning i MF heller - men de där istapparna... Hallå, dockhus!

Anonym sa...

Det bästa är att Malena och co kommer att göra ett bra nummer; vilken placering det än blir så känner jag mig väldigt nöjd över att det är hon och ingen oprövad nybörjare. Jag tror man måste ha ett väldigt bra psyke och lite rutin för att kunna leverera när det är dags. Låten är ok. Jag kan inte säga att jag känner någon som helst avundsjuka när jag tänker på de låtar som representerat Ukraina, Makedonien eller Armenien genom åren. Det mesta låter som det brukar - harmlöst. Bort med nationalismen - in med partystämningen.

Robert sa...

Nää.. nu blir jag faktiskt upprörd! Har precis sett flera klipp från de andra ländernas repetitioner. De har verkligen utnyttjat skärmarna med hur mycket underbara färgerna som helst. Möjligheterna med skärmarna verkar ju likt transformers kunnas göras i oändliga konstelationer. Mycket mer färg, form och mönster skulle lyft låtens storhet. Men vad gör de? Tar bort nästan all färg vilket gör uppträdandet just dystert och tråkigt! Synd när låten är så bra och storslagen. Man tror ju för bövelen att de glömt sätta på skärmarna i Malenas nummer! Är det samma person som gjort Malenas svartvita video? Är han färgblind? Han verkar i alla fall inte ha någon känsla. In med en ny Art Director snabbt!!!

Oswald sa...

Jag tror att själva poängen varit att behålla känslan från det svenska numret OCH att bryta av från flera av de andra ländernas färgkaskader och epelepsiblinkningar.

Men visst. Det är rätt vågat. Vi får se om det hjälper eller stjälper.

Danne sa...

Fy fan vad skadeglad jag ska bli när sverige inte ens går till final, något som jag sagt sedan deltävling 4 ;)

Mick sa...

Numret är väldigt blekt, ja faktist lite fegt och trist!

Molle sa...

Håller helt med Robert! Ryssarna slår till med den maffigaste scenen någonsin och då väljer Sverige att avstå från LED-grafik..!! Helt sjukt och lamt. Malenas nummer faller faktiskt platt, det ser billigt och amatörmässigt ut på den enorma scenen.

Värst av allt är kanske att man fortfarande kör den klargröna färgen. Den är verkligen inte smickrande på något enda sätt.

Anonym sa...

Danne- varför skadeglad- är det en sjukdom du har??
Har du den känslan ofta i ditt liv?? Kul för dig i så fall!

*ha ha*

F6