11 maj 2009

GÄSTBLOGG: Kortisar efter genrepet

Första genrepet är nu avklarat. Programledarna är både krystade och stela, dåligt pålästa och framför allt tjejen (Natalya-nånting) verkar inte veta vad som är fram och bak på scenen. Men de hinner repa mer innan sändning.

Snygg öppningsakt, en liten saga om två flickor som slåss mot en drake. Och sen sätter det igång. Tjeckien är precis lika dåligt som vi trodde. Bulgarien är en sevärd kalkon (kissa snabbt under Israels bidrag så ni hinner tillbaka). Numret är så fult, sången är så falsk och helheten gör att det kan vara det värsta jag sett på en scen.

Malenas sång sitter som vanligt som en smäck även om hon såklart håller tillbaka. Den riktiga glimten i ögat har inte heller infunnit sig men det kommer säkerligen med publik och när kamerorna är på. En del ändringar har gjorts sen repen förra veckan och har förbättrat numret avsevärt. En del jobb med en del vinklar återstår men vi hoppas att delegationen jobbar hårt på ryssarna så att det blir bra till slut. Jag känner mig mycket lugnare nu än före repet när det gäller Sveriges kvalifikationschanser.

Turkiet och Bosnien känns som klara storfavoriter i semin men de är också de enda som känns helgjutna i final. Där bakom ska Sverige, Finland (trots ett ganska segt och tråkigt nummer), Armenien och Island ha väldigt goda chanser. Men vad som helst kan ju hända.

Mellanakten innan resultaten presenteras är i klassiskt rysk stil. Militärkör, Kalinka och folkdans. Avslutas med T.a.t.u som sjunger tillsammans med militärkören. På scenen finns givetvis en rosa stridsvagn för att skapa den äkta militära och ryska känslan.

Resultatet presenteras i år inte genom sprättandet av kuvert. Istället öppnas dataanimerade kuvert på skärmen efter en sorts lotto-dragning. Ganska snyggt!

Vem är Anders? Läs här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Turkiskan vinner finalen med en bra låt och en bra show.

Malena borde ha satsat lite extra, vilket hon inte har gjort!!!

Lisa