11 maj 2009

GÄSTBLOGG: Kortisar från invigningsfesten

Invigningsfesten är av tradition en möjlighet för alla länders Head of Delegation (dvs alla Christer Björknoffs motsvarigheter) att fösa runt sina artister för att träffa så mycket media som möjligt. Således är det en ganska stel tillställning. Men klart att det händer en del ändå.

Några korta små iakttagelser:

* Carola vägrade gå både före eller tillsammans med Malena på röda mattan in till festen. Hon skulle gå helt ensam och bestämde ihop med sitt management att de skulle hålla kvar eventuella fler anländande tills Carola hunnit en bra bit ner på röda mattan. De hade också noga kartlagt vilken press som stod var och vilka det var viktigast att le mot.

* Filip Kirkorov, tossepettern nr 1 i rysk schlagerhistoria, sjöng Kylies Your Disco Needs You. Live. På scen. Mina öron kommer inte vara desamma någonsin igen.

* Servitörerna gick runt och trugade på folk bröd. Bröd. Bara. Utan nånting till. Buffén var stor och fin men väl gömd i änden av lokalen. Men hungrig som jag var åt jag mitt bröd tills jag hittade buffén.

* De tyska killarna Oscar och Alex tog självmant av sig skjortorna när fans bad om bilder med dem.

* SVTs kommentator Edward af Sillén tappade tidigt bort sin kollega Shirley och sågs sedan springa runt i vild jakt på henne. Han verkar inte lita på att hon ska hitta hem själv.

* Den populära internationella juryns ordförande i Sverige, Monsieur Barbapappa (tillika Head of Delegation för Frankrike), sågs också kramandes på en yngling på dansgolvet senare på kvällen. Huruvida det är normalt fransk beteende eller om det var ett kvart i tre-ragg låter jag vara osagt.

Vem är Anders? Läs här!

2 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

hahaha jätteroligt inlägg!!!

Anonym sa...

Angående Carola: God smak att inte vilja gå före eller samtidigt som Malena eftersom hon då tagit all uppmärksamhet från Malena. Tänk er krigsrubrikerna i kvällstidningarna. Nu fick Malena sin egen tid med medierna. Perfekt!