20 december 2009

00-talets bästa: 12

12. Charlotte Perrelli - HeroMrK: Jag kan erkänna att jag och Hero fick ett litet frostigt förhållande efter Eurovisionfloppen. Det kändes lite som att bli sviken av en kompis... Fånigt kanske, men vi hade ju kramat sönder varandra ända sedan den där nagelbitarkvällen i Karlskrona då jag inte ens kunde sitta kvar framför TVn, utan var tvungen att vandra omkring ensam i hotellkorridorerna i väntan på att få höra eventuella lyckoskrik från mina vänner. Numera har vi ett ganska bra förhållande igen och jag kan återigen erkänna att jag älskar Boney M-vibbarna som blingar upp denna ganska klassiska schlagerlåt till oanade höjder. Dessutom får man aldrig glömma att den faktiskt vann årtiondets absolut bästa MF-final.

MrR: Jag hörde en annan version av låten innan festivalen och jag tyckte nog att den var bättre. Den var mer drivig och hade annan text. Men den här versionen som vann funkar också. Jag tycker fortfarande att låten är kanon och Charlottes flopp är i min bok fortfarande lite märklig. Framförandet i Belgrad var tydligt, proffsigt och snyggt, så det måste berott på att det var många kvinnliga sångerskor som tog rösterna från Hovmantorps finest. Och ja, med facit i hand så skulle vi ha skickat Sanna, men jag tycker ändå att vi gjorde rätt som lätt "Lotta" vinna.

MF-placering: 1:a i finalen 2008 Tracks: 2 Svensktoppen: 3 Topplistan: 1

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

5 kommentarer:

Uffe sa...

Charlotte var brilliant i MF och det var ganska självklart att hon skulle vinna.. även om BWO i mina ögon skulle ha varit en mkt bättre vinnare ;)

Så kom då finalen.. och som jag förstått av mina utländska vänner och som jag själv kan tycka är..
Charlotte så ut som en taskig kopia av sig själv i DRAG.
Makeupen var sååå HÅRD och så kall att hon faktiskt såg skräckinjagande ut..
Jag vet att det är en meloditävling.. men ESC är ju oxå en "hela paketet" tävling.. låt, sångare, framträdande m.m
Låten är kanon.. snygg och helt kalas.. men framträdandet förstörde allt.. och floppen var ett faktum..

Anonym sa...

Jag tror snarare det berodde på att det var FÖR bra för Europa. // Jonas

Nina sa...

Den dåliga placeringen är helt och hållet Ani Loraks fel. Hade hon inte tävlat samma år hade Sverige hamnat högre. Believe you me!

Anonym sa...

Charlotte Perrelli är iskall—därför floppade låten i ESC. Hon har noll värme—speciellt i den stela koreografin (jämför den med Ana Lorak’s!). Tanken var tydligen att det skulle se glassigt och lyxigt ut, och det gjorde det, men framförandet var som sagt iskallt! Låten är det inget fel på...

Anonym sa...

Låten är helt ok och håller med föregående kommentarer om att det var Charlotte som bidrog till den usla placeringen det var kallt och fullständigt opersonligt men dock inte hälften så kallt och hemskt som Malena.