19 december 2009

00-talets bästa: 13

13. Günther & the Sunshine Girls - Like Fire TonightMrK: Kanske Schlagerprofilernas största "gemensamma favorit (som ingen annan gillar)". Liveframträdandet är såklart bedrövligt (bortsett från körbrudarna som är A-M-A-Z-I-N-G) och Günther-muttrandet känns kanske bortom daterat - men refrängen är faktiskt en av decenniets bästa och Extended Mixen spelar jag fortfarande flera gånger om året (gärna snorhögt på repeat under morgonpromenader eller på fyllan) i iPoden. En klar favorit - och det skadar ju inte heller att veta att det här faktiskt är en låt man själv skulle kunnat framföra minst lika bra...

MrR: Jaja, ni kan säga vad ni vill. Men det här ÄR en av de absolut bästa refrängerna som någonsin tävlat i festivalen. Den har ju verkligen allt man vill ha i schlagersammanhang, och det måste väl alla hålla med om? Sååå sjunga-med-klister-vänligt. Den här vill jag alltid dansa till på hög volym innan man ska ut och festa, men det verkar typ bara vara jag och MrK som fattat grejen.... Jag minns att jag under repetitionerna satt och hoppades att Günter skulle bli sjuk så de underbara körtjejerna fick ta den till Globen på egen hand, de hade gjort underverk på egen hand. Günters pratsång glömmer vi däremot mer än gärna.

MF-placering: 6:a i delfinal 4 2006 Tracks: - Svensktoppen: - Topplistan: 35

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

7 kommentarer:

Anonym sa...

håller faktiskt med! ville att denna skulle ta finalplatsen brevid Carola! inte bara refrängen men även ÖPPNINGEN äger =D

Anonym sa...

måste även nämna att Solstrålarna är de sexigaste kvinnorna i mello-historien!

Anonym sa...

Vem som helst hade varit bättre än Björn källman.. // Jonas

Oskar sa...

Minns att när de skulle bekräfta den 5:e låten som gick vidare till andra omröstningen så stod det mellan Carola, Evan, Lalia och Gúnter...tråkigt att den inte gick vidare. Men vi körde den hårt på festerna:) Grabbar, det är fler som borde förstå vilken höjdare detta är:)

Anonym sa...

IT SUCKS BIG TIME!!!!

Uffe sa...

Kommer ihåg att jag slaviskt följde vad både MrK & MrR sa ang MF låtarna.. och kommer väl ihåg att jag träffade MrR och han pratade lyriskt om Güntherlåten..

Jag har försökt och försökt lyssna på låten.. men den är såååå dålig.. och då kvittar det att refrängen kanske svänger lite grann.. tyvärr Ronny ;)

Kingen sa...

Jag tycker seriöst att det här är den bästa låten i Melodifestivalens historia! Inte bara under 00-talet. Jag gillar dessutom Günther pratsjungande så för mig är låten en given 1:a. Men självklart är det jättekul att ni ens har med den på er lista, den är grovt underskattad.