18 december 2009

00-talets bästa: 14

14. Sonja Aldén - För att du finnsMrK: De svenska schlagerballadernas schlagerballad. Efter att den här typen av Jan Johansen-ballader känts stendöda i Melodifestivalen ett bra tag så kom Sonja och drog bort mattan under fötterna på de flesta. Dessutom låten som verkligen visade att det nya formatet med Andra Chansen (där låtarna fick rejält med extra lyssningstid innan finalen) var en succé. Idag en lite sliten låt i mina öron, men kollar man klippet är Sonja fortfarande rasande vacker och sjunger den helt suveränt.

MrR: Jag tycker fortfarande att det här är en av de absolut bästa ballader som någonsin tävlat i festivalen. Gud vad snygg den är! Sonja sjunger den grymt och speciellt Globen-varianten av låten var fruktansvärt proffsigt framförd. Från och med i april i år tillhör den dock en av mina bästa vänner då hon gjorde en helt oförglömlig låt på sin möhippa och sen toppade det med att få Sonja att komma till bröllopet och sjunga den.

MF-placering: 6:a i finalen 2007 Tracks: - Svensktoppen: 1 Topplistan: 3

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

4 kommentarer:

Uffe sa...

Otroligt vacker.. otroligt snygg, vacker text och så häftigt framförd.. får fortfarande tårar i ögonen när det står klart att hon gått till Globen i AC.. hennes ögon säger en del under själva röstningen..

har ett litet men.. Vitt e snyggt.. men jag får lite Agnetha "Super Trouper" varning över klänningen...

Anonym sa...

tror detta är det bästa bidraget som var med 2007! så jäääkla bra =D

Lina sa...

Fantastisk låt och fantastiskt framfört!

Anonym sa...

Grymt bra!! En av mina favoriter!!
Glömmer aldrig när jag hörde den första gången!!

F6