16 december 2009

00-talets bästa: 16

16. Linda Bengtzing - Alla flickorMrK: Jag tror det är kombinationen av det snabba tempot, de fullständigt vansinnigt orange kläderna och Lindas übertaggade Duracell-framträdande som gör att jag alltid får hjärtklappning när jag tänker på Alla Flickor. När det begav sig var jag för upptagen med att rasa över Alcazars Andra Chansen-placering för att ens tänka på vad som hamnade där med dem och det är väl först under fulla nätter på diverse schlagerdansgolv som den här låtens storhet riktigt framträder för undertecknad. Men ett gott stycke schlagerhantverk är det såklart. och en klassiker.

MrR: Här är en låt som jag inte hade så stora förväntningar på, men gosse vad jag älskat den här låten! Lindas genombrott är en klassisk Örebro-schlager med extra allt, och jag skrattar fortfarande åt hennes galna energi både i delfinalen och finalen. Det snubblas till, och sjungs fel, men Linda ler och ser bara glad ut. Underbart! Den här låten är så mycket Ronny att jag nog glatt skulle döpt mina barn till "Alla Flickor". Den har ju allt! Tonartshöjningen! Mördarrefrängen! Dansbandsdrivet! Och underbara, underbara Linda!

MF-placering: 9:a i finalen 2005 Tracks: - Svensktoppen: 7 Topplistan: 8

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

6 kommentarer:

Uffe sa...

Som gammal Stålpojken fan så var jag så impad av kläderna.. hon såg ut som någon från Rymdens Hjältar! ;)

Visst e det energiskt.. men min sambo tål inte henne och hennes sätt att sjunga på inandningen.. vilket jag oxå stör mig på...

När jag sedan fick höra demon med Pernilla Wahlgren och Lina Hedlund så tycker jag ännu mera fel att välja Linda.. Pernillas version slår Linda med hästlängder.

Men som ni säger.. ett stycke schlagerklassiker e det.. och Linda är energisk som få.. Hon och Nanne får slåss om priset som Duracellkanin ;)

oskar sa...

Min personliga favorit, grym trummaskin och så äkta en mordern schlager ska vara. Förbluffande att hon fick så dåligt med tittarröster i finalen bara.
Uffe: Hur har du kommit över alla inspelade Demoversioner med andra artister till låtarna? Finns de släppta på deras egna skivor eller?

Anonym sa...

Hoppas ni rankar alcastar högt nu, i mitt tycke alcazars bästa låt. // Jonas

Uffe sa...

Oskar.. dom fanns en tid tilgängliga på nätet.. kan bränna dom på skiva och skicka över dom om du vill.. eller om du bor i stockholm så kan vi ses och ge den personligen

Oskar sa...

Uffe: Ja gärna, bor på västkusten så det blir svårt, men kan du bränna ner dem och skicka den vore det tidernas julklapp:)Okey?
maila mig på ohlssonoskar@hotmail.com så snackar vi vidare

Anonym sa...

En fånig låt med en person som gör mig enormt stressad, hur tusan kunde den hamna så här högt?