15 december 2009

00-talets bästa: 17

17. Excellence - Last to KnowMrK: Den här låten kan jag på något sätt tycka är själva grundbulten i mitt och MrRs schlagerförhållande: Att vi över ett så illa sjunget MF-bidrag (Jenny Bergfoths andra vers är legendarisk) ändå kan enas om att det innehåller precis allt som ett MF-bidrag ska innehålla: Snygga brudar med stora hår som synkrondansar, poserar (allvarligt...kolla återigen in Jenny Bergfoth poserandes och sjungandes samtidigt typ upp-å-ner) och promenerar omkring till en låt med en riktigt klassisk schlagerrefräng. Oemotståndlig schlagerkitch!

MrR: Gud vad jag älskar den här låten! Jag kan inte beskriva hur mycket jag spelade den hela 2002 och den symboliserar så oerhört mycket schlagerglädje för mig. Jag håller med om precis allt MRK skriver och mer därtill. Det där partiet när tjejerna ställer sig i trappan och synkdansar är nog det bästa som setts på en schlagerscen, så underbart Melodifestivaligt raktigenom. Låtar av den här schlager/ABBA/Steps-typen borde alltid kvoteras in på ett eller annat sätt. Att dom sjöng så taskigt gör bara allt ännu roligare. Men jag kan fortfarande undra vart den tagit sig om en röstkompetent grupp satt tänderna i den. Och givetvis, om den hamnat i en annan delfinal än Mendez/Barbados/Brandsta-getingboet.

MF-placering: 7:a Vinnarnas Val 2002 Tracks: - Svensktoppen: - Topplistan: 9 (låten släpptes endast som "b-sida" på Excellences singel "We Can Dance", och det var den som alltså nådde en 9:e plats)

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

13 kommentarer:

uffe sa...

2002 och jag bodde i London och jag missade många av delfinalerna och hade ingen aning om vilka låtar som var med tills en polare skickade en CD från TV framträdena Delfinal 1 & 2.
Håller med er båda att dom sjunger fruktansvärt illa.
Hur hade den låtit med en annan grupp.. eller sångare som verkligen kunde sjunga? Låten.. den är otroligt catchy.. väldigt mkt Steps!
Jag fick en DVD av min polare för 2 år sedan när jag verkligen fick se allt.. och dansen och poserna m.m gör detta till en kalaslåt.. en riktig poplåt..
säkert varit en hit om Steps eller ngn annan sjungit den ;)

Anonym sa...

Ha ha ha ha... orkar inte...

F6

Oswald sa...

@Uffe: Jag kan bara hålla med!

@F6: Men det ÄR ju en fantastisk liten Steås-låt...och den blir ju bara mer legendarisk för att den är så illa framförd! Nu får du sluta muttra! :)

Björn sa...

Åååååh, första bidraget i den då "nya" Melodifestivalen! Undrar om SVT var tveksamma till konceptet och därför gick försiktigt fram med en riktig budget-dekor? Det där glitterdraperiet hade ju inte sett dagens ljus sedan Forbes sjöng sin vinnarrepris...

Lina sa...

Jag tycker förvisso den där scenen var mycket snyggare än t.ex. scenen 2008.

Men bidraget. Usch. Jag klarar varken av o lyssna eller se på det... men jag minns att jag gillade den hyfsat när jag såg den på tv 2002, 16 år gammal.

Anonym sa...

Håller med om allt ni skrev, då gillade jag den men nu? Njae,, hyfsat ändå. Nu hoppas jag bara ni tar med etymon också, en av dem bästa låtarna MEN varför stängde dem inte av killdansarnas mikrofoner?? // Jonas

Anonym sa...

Åh fy f-n!

Pär sa...

Jag är mållös. 17:e bästa låten i MF under 2000-talet? Ett underbart framträdande? Bättre synkrondans, om det nu ska hyllas, finns väl än det där? En låt som inte går nånstans. Snark! Med tanke på era hyllningstexter bör jag väl vara förvånad över att ni inte har den ännu högre förstås..

Men jag gillar er ändå. Kram!

eurofivestar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
eurofivestar sa...

Jättebra låt! Jag är dock lite förvånad att den inte kom högre, både i MF och här :)

Katy sa...

Jag har Excellences album hemma och det är typ bara 2-3 låtar som är bra, resten är...meh. Det är ju bara Ana Johnsson som kunde sjunga i gruppen. Också live i MF. Och vad fan hade de på sig överhuvudtaget?! Det är tur att mode ändras!

Men låten är skön, visst.

Oskar sa...

Den här bli man så gla av:)
Var ju det första bidraget i "nya melodifestivalen:)

Anonym sa...

He he - mutter mutter.. jag vill ju hålla med er om allt grabbar det vet ni... men det här är uselt på alla sätt! Sånginsatsen och artisteriet put aside är detta fortfarande så uselt att jag börjar fjälla *hi hi*

Men som sagt Jag vill hålla med och jag gillar den på plats 18... den är värdig topp 20... men detta... bättre än tex Sinner nor a saint? Tror att det här är mer förknippat med minnen än med vad det eg är...

skall skrapa borrrrt lite fjäll nu bara*ler*

varma kramar ändå för all denna underhållande läsning!

F6