13 december 2009

00-talets bästa: 19

19. Carola - EvighetMrK: Jag är väl ingen större fan av Carola (längre...annat var det på 80-talet) men ingen kan ta ifrån henne att när hon stormade in på scenen i Scandinavium under delfinalen i Göteborg 2006 (och jag satt i den lilla "hagen" längst fram som uppstod av den långa, fläkttäta catwalken) så är det en av de mäktigaste upplevelser jag varit med om i en islada. Publiken bara exploderade och Carola sjöng verkligen skiten ur låten som direkt var självskriven som vinnare (trots att jag hade BWO som min vinnarkandidat i Globen det året) trots alla oerhörda förväntningar. I andra händer hade det förmodligen varit vilken standardschlager som helst. Nu är och förblir det en svensk schlagerklassiker som - helt ärligt - är (lusse)ljusår bättre än Främling.

MrR: Carola kom tillbaka till schlagern med precis vad som förväntades av henne: En kanonlåt som det stod skrivet vinnare över redan när det stod klart att hon skulle vara med. Jag älskar Evighet och kan fortfarande titta på framförandet hon gjorde i Aten under ESC. Det är raktigenom fantastiskt och där får Carola äntligen ta de tonerna som hon så nesligt missade när hon var så risig i halsen under Globenfinalen. Evighet är och förblir en klassiskt überschlager.

MF-placering: 1:a i Finalen 2006. Tracks: 15 Svensktoppen: 5 Topplistan: 1

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

8 kommentarer:

Uffe sa...

Jag hörde "Evighet" med Sonja Alden (hon sjöng på demon), långt innan Carola fick den.. och tycker fortfarande att hon gör den bättre.

Carola är bättre än låten.. Håller med MrR att framförandet i Aten är i en klass för sig.. detta är ju vår sista top 10 placering.. beror det på Carola eller på låten? ;)

Anonym sa...

Carola med Evighet/Invincible är nog det bästa som hänt på 2000-talet enligt mig!
All energi och låten får mig att rysa även idag =)

Anonym sa...

Det var helt grymt fantastiskt att sitta i Scandinavium den kvällen,,. // Jonas

Julia sa...

Det var väl ändå lite snålt med en 19:e plats?

eurofivestar sa...

Jag tycker låten är bättre än Carola, och låter mycket bättre med Aldén. Men smaken är som baken. Jag har ju aldrig gillat Carolas röst eller scenstil. Gäll och "possessed" :)

Jonte sa...

När jag var på plats i Scandinavium hörde jag knappt varken sång eller musik, för publikens jubel var öronbedövande.
Håller också fullt med om hennes framträdande i Aten, hon kan leverera om någon.

Anonym sa...

Ja, det var snålt med en 19:e plats till Sveriges största schlagerartist nånsin (ABBA är ju inte schlagerartister)! För även om man inte är ett Carola-fan så måste det ju betyda nåt att hon lyckades fixa en 5:e plats till Sverige 2006, det tillhör ju inte vanligheterna längre... Och precis som ni säger så var hennes uppträdande i Göteborg helt j-a magiskt! Plus, hon har vunnit Melodifestivalen på 80-talet, 90-talet och 00-talet, vem kan mäta sig med det?

Carola är absolut bättre än låten, men jag kan INTE hålla med om att Sonja Aldén skulle göra den bättre (lyssna själva: http://www.youtube.com/watch?v=ru5nk2mvENM).

Märks det att jag gillar Carola? Jag hoppas hon lyckas göra en ordentlig comeback framöver, men helst INTE i melodifestivalssammanhang... Jag tror hon är färdig med tävlingen, och tävlingen är färdig med henne!

BacardiBoY sa...

Jag var på artist generepen 2006 i Göteborg. Är inget Carola fan och tycker hon är överskattad, i alla fall all media plats hon har fått för diverse konstigheter. Men så var det då dax för Carola att sjunga Evighet för första gången. Satt längt fram och skulle skriva för Media. Så kom första tonerna från Carola och.....håren ställe sig upp på armen. Herrejävlar. Jag som inte ens ville gilla det. Det gick inte säga något negativt om det. Carola var magisk och sjöng skiten ur låten. Redan då förstod jag att mina favoriter BWO inte hade en chans. F-n där vann hon Melodifestivalen tänkte jag. Och visst blev det så, och i ESC var hon grym. Kort interjuvade Carola & det märks att hon är mer stjärna än de andra tävlanden. Bara programledaren PH har samma stjärnglans. Man kan säga mycket om Carola, men hon har en fantastisk röst och bra på ta en scen. Sen var inte "One Love" bra alls, men det är en helt annan historia. Evighet är Carolas bästa Melodifestivallåt!