12 december 2009

00-talets bästa: 20

20. The Attic feat. Therese - The ArrivalMrK: Första låten på topp 20 är kanske den bästa danslåt som någonsin varit med i Melodifestivalen. Ett stycke ren och skär danspopglädje som både förtjänade ett bättre öde, en svagare delfinal och ett mera publikfriande nummer. Nu blev en cool låt i kombination med en lika cool Therese (snurrande och åmande a' la' Kylie i sina fjädrar) lite för svårt för svenska folket som hellre röstade på idolartister. Well, shit happens. Kuriosa i sammanhanget är att det länge ryktats att uttagningsjuryn hade The Arrival rankad främst av alla bidrag 2007, vilket är rätt coolt. Ironiskt är också att Måns Cara Mia - som väl var den låt som satte största spiken i The Attics kista - ratats av samma jury och tagits in som reserv...

MrR: Okej. Den här låten har för mig inget på listan att göra. OM det inte hade varit för att alla mina schlagervänner älskar den och röstade fram den till den bästa schlagerlåter mellan 2002-2008 under en mycket demokratisk omröstning i fjol. Och MrK tycker ju också att den är väldans bra. Jag tycker den är tjatig, osvängig och trist. Helt rätt att den inte tog sig vidare från delfinalen i Ö-vik 2007.

MF-placering: 6:a i delfinalen i Ö-vik 2007. Tracks: 17 Svensktoppen: - Topplistan: 18

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

3 kommentarer:

eurofivestar sa...

Heja MrK! Helt klart ett av de bästa MF-bidragen de senaste 20 åren! Men ja, för "modern" för de flesta som sitter hemma och röstar antagligen.

Uffe sa...

Låten är ok, bättre än sångerskan.. Therese är gräslig, förstår inte att vissa artister kan lyckas när dom uppenbart inte kan sjunga. Minns "Stjärna på himlen" 1999?
Min polare Martin som inte är en MF fan tycker att denna är kalasbra.. bästa som någonsin kommit från MF.. ska alltid spelas på våra fester ;)

Anonym sa...

Håller nog med MrR på denna punkten... om någon låt förtjänade ett bättre öde 2007 var det ju What´s your Name med Cosmo4! grymt bra låt den där ;)