20 februari 2010

Alla älskar en schlagerskräll!

Där satt den!

Jag skulle ju gärna skriva att vi Schlagerprofiler trott på Timoteij hela vägen, men det vore såklart att ljuga. Nog för att min kollega hela tiden hållit detta som årets favoritlåt, och att jag tycker refrängen är omöjlig att få ur huvudet - men när vi såg de osäkra tjejerna och de KappAhls-klädda trummisarna på repen så var vi övertygade att det var kört. Vi gav låten en trea och tänkte att i sämsta fall får vi iallafall dansa till den på efterfesten.

Well, tji fick vi!

För det var inte bara det att tjejerna helt plötsligt gjorde sitt bästa framträdande någonsin när det verkligen gällde, att de lyckades få in lite svensk sexighet i sitt innan så gymnasietrevande framförande och att man bytte kläder på trumkillarna - svenskarna reagerade dessutom på det sätt vi snackat om innan vi satte oss på repen i Scandinavium i torsdags: De vill ha SCHLAGER!

Missförstå mig inte. Vi är helt för att det ska vara massa olika genrer i melodifestivalen, men eftersom det är det enda forum som faktiskt ger den svenskaste av svenska musikstilar en ärlig chans, så är det fanimej MFs skyldighet att plocka med åtminstone en schlager (eller schlagerish) låt i veckan. Och när det inte händer...då exploderar röstandet när det väl händer.

Nu är Timoteij i Globen. Upptempo, söta brudar, party osv osv. We LOVE it! Och självklart vinner MrR en rejäl slant om tjejerna går hem med sångfågeln.

Hur Kom skulle fungera i Eurovision kommer såklart stötas och blötas ett tag framöver, men gladetno och genomsvenska brudar känns väl inte helt far off? Eller vad tror ni?

Sedan hade vi såklart hellre sett Alcazar än Darin i final. Alcazar förtjänar alltid en plats i finalen och Headlines är sju resor bättre live än på skiva. Samtidigt behöver både Darin och Melodifestivalen att You're Out of My Life är i finalen, så det må väl vara hänt. Det är en rätt fin låt, en radiohit och nu när den tappat sitt vinnarbuzz ett godkänt finalbidrag. Andreas Johnson bör känna sig lite nervös för balldröstarna.

Alcazar kommer såklart defilera dit via Andra Chansen och kan säkert knipa en topp fem placering där igen. Globen älskar Alcazar och att hamna mot dem i Örebro måste från och med nu vara som att hamna i dödens grupp.

I andra halva i Örebro kommer förresten Pain of Salvation möta Crucified Barbara om båda tar sig vidare ett snäpp. En hårdrocksdrabbning alltså. Nice.

Nä, nu ska vi spela in en Schlagerstudio och gå på efterfest. Läs MrRs QX.se-inlägg HÄR i väntan på det.

Schlagerkramar!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Timotej’s låt var kvällens sämsta! Tänk att Alcazar skulle förlora en finalplats på grund av den smörjan!!

P. sa...

Både Andreas och Darin i final nu med varsin midtempoballad. Har inte Jöback också en? Det öppnar ju upp i finalen för...ja, vem? Salem?

Anonym sa...

Kunde inte låta bli att gilla Elin Lanto lite ikväll. Inte så så illa alls!

Usch, jag ser inte alls fram emot fajten mellan Alcazar och Jessica Andersson i Andra Chansen.....

//Marcus

Alexander sa...

Vad var det jag sa...? ;) Synd man inte satte pengar på just Timoteij bara. :-/

Anonym sa...

Är inte så säker på att Alcazar plockar lyckas ta sig förbi Jessica Andersson i Örebro. Hennes låt växer enormt och är något av det bästa hon gjort. Alcazars bidrag känns ganska mediokert...

Anonym sa...

Mer schlagers åt svenska folket!! Och hur faan kunde yeba få fler röster än Elin? Och Alcazar skulle gått till final istället för darins tråkiga låt.

OCH Elin var faktiskt riktigt bra och var värd en bättre placering PUNKT.

Heja Pernilla nästa vecka.

// Jonas

Alexander sa...

Håller med - om nu "Doctor Doctor" är musik för ingen, så jag är INGEN! Så bra.

eurofivestar sa...

Fast... tarkan-samplingen måste bort innan Oslo! Men härligt med en skräll!!!

Anonym sa...

UUUuuuuuurk va tveksamt!! vill prygla upp den där juryn som tagit ut låtarna!! Eller kanske Remma är ett mer poplulärt uttryck i dessa dagar*haha*

Darins låt var ju mindre rolig... tror han gick vidare pga nån slags chock hos de som insåg hur mediokert det var!! Han var inte alls magisk!! Låten var............. ingenting!!

Alcazar använde samma koreografi som alltid fast till en rätt anonym låt!!... folk går inte på detta längre!! 2 botoxinjicerade ansikten och 40 åriga kroppar i kläder som funkar på dagis... vägen tog slut här!! Sorry!

Kul för timotej... men oerhört tveksamt det också!! att Darin inte slog detta "band" säger något om hur folk upplevde honom och hans låt!!

Lite trist att behöva säga det - men visst var det bättre förr??

Alexander sa...

På tal om annat... Jöbacks och Sibels klipp har läckt ut...

Hollow är underbar och räddar detta katastrofala år!

Anonym sa...

Tyckte Darin var helt fantastisk vilken stjärna Sverige har. En riktig låt med en stor artist. Alcazar börjar bli tröttsamma låter likadant varje år men ett bra framträdande men dom tar sig inte vidare till final. Timoteij var bra förtjänade sin finalplats. Tror inte du hört Jöback och Sibel men om det stämmer så är det väl bra Jöback har en bra låt men jag tror och hoppas på den största lysande stjärnan just nu Darin.

Anonym sa...

Folk tog för givet Darin skulle vidare och röstade på sina andrahands favoriter tror jag. Darin var utan tvekan bäst i kväll vilken utstrålning vilken scen närvaro de andra spelade i en helt annan division. Det spelar ingen roll om någon av de kvarvarande artisterna har en bättre låt vi ska skicka Darin han kommer vinna hela skiten åt sverige.

Anonym sa...

Ingen röstar på sina andrahandsfavoriter- så tänker bara dåliga förlorare!!!

Darin var inte bra och låten var allt annat än fantastisk!! Bara att inse att pojken har tappat gnistan i ögonen nånstans mellan flopparna med Red One och panikcovern av Viva La vida.

Anonym sa...

OM Darin inte klarar av att slå Timotej... hur kan man då fortfarande tro att han skall vinna över Saade, Salem och kanske Jöback??

Kom igen nu!! Vinnarbuzzet kring Darin är borta!

Nille sa...

Jöbacks läckta enminutare låter lovande.. Sibel har en snygg, stressig poplåt.

Anonym sa...

Efter 3 riktigt usla deltävlingar börjar jag faktiskt längta tillbaks till det gamla dammiga schlagerkonceptet! Please kom tillbaka Anna Nederdahl, Fredrik Swahn, Monica silverstrand, Tina Leijonberg och alla ni andra....allt är förlåtet!!!

Nu står mitt hopp till kompisarna Pernilla och Jöback nästa vecka. Då blir det äntligen lite stjärnglans/starquality i schlagern!!! Och artister i deras kaliber skulle ju aldrig ställa upp med skitlåtar.....

Anonym sa...

Respektera oss som gillar Darin och använd inte så negativa fula ord när ni kommenterar det visar bara att ni är dåliga förlora och en aning obildade. Jag respekterar allas smak.

Anonym sa...

Men ärligt talat, alcazar- har vi hört den förut?? Det är alltid disco när det handlar om alcazar, man vill ha lite förändring.
Jag tänker lägga min röst på fantastiska Jessica Andersson!!

Anonym sa...

Hittade Jöbacksklippet
Gillar
Jättemycket

Malin sa...

Nån som vet vart tjejen i timotej köpt sina harmesbyxor??

Malin sa...

oops harem skulle det vara

mrR sa...

Om jag inte minns fel kommer alla kläder från acne. Kolla där! /Kram MrR