20 februari 2010

Schlagerstudioextas!

32 kommentarer:

Sjumilakliv sa...

Jag håller nog inte riktigt med er - i mina ögon var inte Timoteijs låt så jättebra... men det var en skön låt, och tjejerna förtjänar verkligen sin vinst! Hatten av! Hoppas innerligt att Alcazar går vidare till globen från AC!

Alexander sa...

Tycker tjejen i Timoteij sjöng rätt uselt fakttiskt...

Anonym sa...

Jag tror Helena Paparizou hade passat perfekt till "Kom" (fast på engelska) och då hade den varit enorm vinnarfavorit i ESC. Undrar hur surt det känns för Erika Selin som sjöng på demon.

Anonym sa...

Timotej var skit!

Anonym sa...

Precis, P3- pop är TRÅÅÅKIGT..... // Jonas

Anonym sa...

Alcazar kommer att få HÅRT motstånd av Jessica Andersson i AC tror jag...

M

Anonym sa...

Ehh varför försvann inlägget om låtarna som visst ska ha läckt ut? va det inte sant eller?

Anonym sa...

de blev kanske ombedda av svt ;) haha

Sjumilakliv sa...

Ja, det var märkligt att inlägget om de låtar som läckt ut försvann... nåja.

Förresten - varför är det så många som kommenterar som anonyma? Vågar ni inte stå för vad ni tycker?

Uffe sa...

Håller helt och hållet med er.
Äntligen så kom det med ngt typuskt schlager.. håller verkligen med P3 pop passar inte i MF och känns jävligt ute här.. lyssnat och kollat på DVD hemma och Salems låt känns riktigt tråkigt..

håller dock med.. tjejen i Timotej sjunger verkligen uselt.. en starkare sångare/ska hade denna varit en riktig vinnare..

dock.. någon som vet.. hur likt Sareks låt är den? plagiatvarning? eller är det kvällspressen som om igen e ute efter att sälja nummer ;)

Sjumilakliv sa...

Sareks "Vinterland" kan man höra här: http://www.youtube.com/watch?v=gMnRvLbcRD8

Visst är det enstaka slingor som stämmer överens, men jag vill inte påstå att det är en kopia rakt av. Timoteijs låt har mer tempo, mer driv. Känns som en tidningsanka.

Alexander sa...

Jag gillar Sarek väldigt mycket men tycker inte att "Kom" är lik "Vinterland" alls. Verkar mer vara den här skivbolagschefen som är ute efter goa pengar, inget annat.

Anonym sa...

Apropå att så många är anonyma. Känns inte "Sjumilakliv" lite anonymt också, för det är väl inte ditt riktiga namn?

"Vinterland" är inte alls lik "Kom". En tidningsanka för att skapa lite skandaler, när det annars är så lugnt och städat i årets festival.

Sjumilakliv sa...

Självklart är "Sjumilakliv" ett alias, men kopplat till det (som är mitt etablerade nätnick) hittar ni min blogg där e-postadress mm finns.

En kommentar lämnad av "Anonym" blir ju svår att svara på, eftersom det är så pass många som kommenterar utan att skriva sina namn. Vem syftar man på, om man försöker svara? Jag menar inte att man ska skriva ut personnummer och telefonnummer, men NÅNTING annat än "anonym" kan man väl skriva..?

Ellen sa...

Håller med Sjumilakliv! Man kan ju iaf hitta på nåt slags nickname...
För övrigt är Vinterland inte ett dugg lik Kom. Den där skivbolagsdirektören är inte bara pinsam, han är tondöv också. En låt som däremot har vissa likheter i versen är denna A-teenslåten: http://www.youtube.com/watch?v=68w8C-RgqdQ&feature=player_embedded

Ellen sa...

De enda likheterna mellan Kom och Vinterland är ju musikstilen pop/etno och ett rätt likartat sound - men det är knappast plagiat för det...

Anonym sa...

Jag skrev med mitt namn på andra bloggar tidigare och när det gäller MF och ESC så har ju alla olika åsikter det finns ju ingen sanning i smak och tycke men jag fick så mycket påhopp om mina åsikter att jag faktiskt började må riktigt dåligt jag tog det så personligt därför slutade jag kommentera. Nu skriver jag ibland kommentarer har b la skrivit att jag tycker Darin är en supertalang och var bäst igår och att han oavsett om han har en sämre låt borde skickas till Oslo pga att han är en fantastisk artist som går genom rutan och vad händer alla som inte tycker som jag vilket jag respekterar ändå använder så starka uttryck att det får mig att må dåligt och därför har jag åter igen bestämt mig för att inte kommentera mer här på denna blogg för jag har väl inte det självförtroendet att jag fixar dessa otrevliga påhopp. Alla ni som tycker Darin är dålig på alla sätt jag respekterar er och älskar er ändå.

Anonym sa...

Kan hålla med om att många på denna blogg har en allt för otrevlig ton i sina åsikter och mår man dåligt av kritik och tar det personligt ska man nog hålla sig borta från det. Jag brukar skriva om mina åsikter och inte kommentera andras så mycket bara läsa dom och finna en del intressanta. Det är trist med påhopp men sån är världen tyvärr. Jag gillar Darin och låten är fantastiskt producerad och killen är en talang men svenska folket kanske tycker annorlunda men du anonyma kan ju älska honom och hans artisteri ändå oavsett om han vinner eller inte för även om han inte vinner så betyder det ju inte att han är dålig.

Anonym sa...

Darin kan ju göra en Agnes om han inte vinner, fixa en superhit och bli större än vinnaren i MF fast jag tycker låten han sjöng igår är en superhit.

Calle från Uppsala sa...

Jag håller med Sjumilakliv om Timotejs låt rent musikalist. Svensk etno och schlagermusik funkar alltid. Jag håller även med Schlagerprofilerna om deras framträdande om att de behöver lite andra kläder och kanske även lite andra kameravinklar för att skapa ett helgjutet intryck i TV. För de gick inte genom "rutan" för mig. Personligen gillade jag Crucified Barbara bäst. Mest för att de visade rutin och gav en bra show till låten. Pyrot är inte allt, men de lyfter låten definitivt. Jag hade gärna sett Getty Domein med ”Yeba” på en femte plats. Det var det bästa numret sett rent TV-mässigt med dansen och hans framträdande. Snyggast klädd också. Hoppas att vi inte har sett det sista av honom i schlagersammanhang.

Anonym sa...

Håller med Ellen; har lyssnat på Vinterland nu och det är inte plagiat, samma genre men inte särskilt lika varandra i övrigt KOM är bättre..

Och Så blir jag såå tröött på nunstedt och larsson som naturligtvis klagar på timoteij och tycker typ att tävlingen kommer dö av det bla bla bla... och att Timoteij "snodde" darins första direktbiljett bla bla bla bla....

Det är inte så att tävlingen MÅR BRA av lite mer ren schlager i en astråkig månad som februari ändå är?

Dessutom TYCKER JAG att det inte är nåt omodernt sound utan melodin tvärtom andas mer 2010 än 2002?

ÄLSKAR verkligen melodin..

// Jonas

Anonym sa...

HAr jag rätt eller fel??

// Jonas

Anonym sa...

Timotej har lånat lite slingor från Tarkans “Kiss Kiss“ http://www.youtube.com/watch?v=vRsyyBFcHYQ

Måste säga att det var synd att en så otroligt omodern låt fortfarande funkar i Melodifestivalen! Årets största bottennapp!

Bert Karlssons fjärt sa...

Vem bryr sig om småsnärtorna i Timoteij och om deras låt är plagat eller ej?
Vem kommer minnas dem om 5 år, liksom? Nä ni, på lördag blir det åka av med proffsiga energiska Pernilla Wahlgren!

Anonym sa...

Enminutsklipp ger inte mycket rättvisa,, så att säga,, Ang PJ.. // Jonas

Anonym sa...

Jo visst är Jöback tråkig, framför allt refrängen, desto roligare att följa hur SVT kommer att hantera att Jöbacks och Sibels låtar läckt. Läggs alla ut på SVT:s hemsida inom kort månne? Och hur hanterar Schlagerprofilerna att länken ligger på deras sida?

Anonym sa...

Fast den har potential, hoppas den är än bättre i sin helhet och hur PJ gör numret.. // Jonas

Oswald sa...

Hur Schlagerprofilerna hanterar saken är rätt enkelt: Vi plockar bort länken.

Inte på någon order från SVT, utan av respekt för de två låtskrivarna som vi båda gillar väldigt mycket.

Vi tycker däremot precis som ni att det ska bli intressant att se om SVT kommer göra något alls, eller bara låta det passera.

Anonym sa...

Fast vad skall de göra?? just nu finns skivan tryckt och klar och ute i distributionskanalerna... den finns tillgänglig för hundratals personer. Den finns redan i Statoils lager!

Om det är en läcka på svt - dvs om det är "rätt" minut på båda låtarna... då borde de nog själva internt gå till botten med det hela!

Anonym sa...

Tycker det har varit omöjligt att bilda sig en uppfattning på bara en minuts klipp -so far. Tror nog man skall lugna sig med att döma ut låtar som kan explodera och bli fantastiska!

Anonym sa...

TYcker ABSOLUT INTE man ska diska den, tävlingen behöver den. Har lyssnat på klippet ett par gånger och jag är ÖVERTYGAD om att jag kommer ÄLSKA den.. OCH dessutom så kommer inte majoriteten av svenska folket ha hört den innan fredag, lördag..det är mest bara schlagerfantasterna som kommer ha hört den..

// Jonas

Anonym sa...

Verkar som att svt av misstag har haft ute låtarna en kort stund- och att någon lyckats ladda ner dem från deras hemsida!!