13 februari 2010

Schlagerkortisar

Vi förstår att det kan låta nonchalant mot alla er därute som skulle älska att gå på ett Melodifestival-rep, men Schlagerprofilerna hoppar idag över lördagsrepet i Sandviken och laddar istället inför kvällen. Senare i eftermiddag kommer ett massivt avsnitt av Schlagerstudion, men först lite kortisar:

Om ni undrar vem det är som är berättarrösten under de söta tecknade presentationsfilmerna av deltagarna så kan vi berätta att det är skådespelerskan
Vanna Rosenberg. Hon har dock inget med de aptrista snuttarna där artisterna berättar om sina första scenminnen att göra....

Speakerrösten som presenterar artist och låt precis innan låten rullar igång på scenen, är manusförfattaren och redaktören Edward af Sillén.
Edward är även den som upprepar artist, låt och röstningsnummern under snabbgenomgången.

Vattenfallet i Eric Saades nummer håller på i 17 sekunder och innehåller 120 liter vatten. Hur kallt det är vet vi däremot inte. Men kallt är det.

Många tyckare har ju en tendens att tycka lika (det står mellan Andreas, Orsa och Eric) men i Motala&Vadstena Tidning sticker man ut hakan och har Dogge & Andra Generationen som storfavorit. Kolla här.

Tittar ni riktigt noga så ser ni att en av dansarna bakom Hanna Lindblad är väldigt lik henne. Det är nämligen Hannas syrra Elin.

Ni har väl inte glömt att köpa Tacos till ikväll?I Paulines nummer gör man en halv Perrelli och gör bilden svartvit för en stund. Till skillnad från Charlotte så behåller man här inte ens den blå färgen.

Hur det än går för Eric idag får ni ett nytt namn att lära er att uttala. Saade uttalas Sa-a-de, och kommer från Erics libanesiska pappa.

Vi hade hoppats få hänga lite med vår favorit-Schlagerstudiotematkompositör Fredrik Kempe här i Sandviken i helgen, men där fick vi tji. Låtskrivarna är av SVT förpassade till ett hotell i Gävle tre mil bort, och har man då som Mr Kempe en liten hund med sig så blir det inga sena nätter i någon bar eller schlagerskvaller på hotellrummet. Synd tycker vi, men hoppas Fredrik och Jussi har det mysigt i Gävle.

I Schlagerstudion senare drar vi en hel del betyg i olika tidningar, men GP är inte en av dem. Här är GPs omdömen för er som inte hänger i Götet: Eric S = till AC, Dogge = till AC, Anna-Maria = Ut ("men bästa låten"), Highlights = Ute ("ta ett varv runt huset"), Pauline = Ute ("Lurigt"), Andreas = till final, Orsa = till final och Hanna = Ute ("men eftersom det är en MELODI-festival hon tävlar i och Manipulated saknar just melodi ser det minst sagt mörkt ut").

Precis som i Leksand förra året kommer paret Sandén/Saade hänga tillsammans på en Mello-efterfest. Den här gången är det ju dock som bekant inte Molly som tävlar, men hon lyckas ju istället rätt bra i fyrans danssåpa.

Avslutningsvis: Ni missar såklart inte att vi inte bara finns här i bloggen, utan att vi även finns på Twitter, att MrR pratar i P4, att vi gör en publikundersökning i Aftonbladet (papperstidningen) och så givetvis skriver på QX.se. Men OM ni missade speeddejten med Eric Saade där i veckan så kommer den här också.

4 kommentarer:

Ellen sa...

Nähmen! Den där Mats Bengtsson verkar göra allt i Motala&Vadstena Tidning. Kolla vad många bylinebilder för olika grejer han har på sajten! Han verkar vara kungen av Motala. Skojsigt.

Ellen sa...

Han leker Strage med YouTubelista, skriver låtbetyg, bloggar och skriver krönikor. FINNS det inga andra nöjesjournalister i hela Vadstena?! Hahahah.
Johmen som gammal småstadstjej så ÄR det roligt. Luleås motsvarighet till "nöjesjournalist" skrev en gång att Zeljko Jokismovic sjöng falskt och dåligt. Jomenvisstvilkenkollhanhar. NOT.

M sa...

Kom på att Eriks låt är väldigt mycket "Womanizer" i den hårda versen, och passar egentligen inte alls ihop med refrängen, som är mycket "snällare", men kanske blir bättre när man hör hela. Fast jag gillar den, så hoppas den går till final!

Anonym sa...

Ååhh kul med såna här korta schlagernotiser :). Men förstår inte varför dem flesta journalister håller Andreas så högt,, är den så bra eller har jag missat nånting? Förhoppningsvis blir Svenssons hemma i sofforna besvikna då av att den inte var tillräckligt bra? *hoppas, hoppas*. /// Jonas