06 mars 2010

Eftersnack

Ni vet säkert att vår vän Edward af Sillén smugit in en liten hyllning till den här bloggen (eller snarare dess förlaga) i manuset och ikväll skojade vi även om att han smugit in en hyllning till våra legendariska schlagerquizar vi brukar ha för våra bästa schlagervänner under hösten...

...fast då visste vi ju inte att han hade årets stora MrR-hyllning regisserad i fickan: Jessica och Pernilla till Globen! Två av hans stora tjejfavoriter!

Visst, vi tippade HELT fel. Helt uppåt väggarna. Hallå. NEO vs Alcazar var ju GJUTET i vår bok. Och självklart skulle rockarna ta den övre halvan.

Men nej.

Schlager-Sverige ville ha mera ballader. Mera schlagerdrottningar. Och struntade helt i att Globen nu blir en veritabel snooze-fest där Pernilla, Eric Saade, Timoteij, Ola och i viss mån Salem al Fakir komer vara enda anledning att ni inte behöver ställa klockradion på väckning lagom till röstningen.

Ni vet att ESC är FULL av ballader i år va? Och då vill ni skicka en....ballad?

Vi tycker såklart synd om Alcazar, Och NEO. Personligen älskar jag dem och deras låtar. Men när de var ute så fanns det liksom bara två brudar kvar även för det här gamla schlagerhjärtat...och det var Pernilla och Jessica.

Jo. Pernillas låt är kanske inte mycket att hänga i Schlagerjulgranen medan Crucified Barbara är genuint råcoola, och Orsas låt är ju sjukt fin....men va fan. Let's face it: Ingen av dem lär gå till Oslo, och då ser jag hellre en praktschlager med fyra heta dansare och att världens sköning till brud som borde varit där med Kalla Nätter får komma dit istället. Faktiskt. Sån är jag.

Nu har ni er Globenfinal, Sverige. Jag hoppas ni är nöjda!

För mig är och förblir det här ganska mycket ett bottenår låtmässigt, men det tänker jag inte låta hindra mig från att ha en lika kul final som vanligt. Jag kommer rösta på Eric Saade. Vem röstar ni på?

19 kommentarer:

Alexander sa...

Är inte ESC full av upptempolåtar också? Man kan la inte tänka på det viset heller.

Jag kommer att rösta på Jessica.

Slinkan sa...

Fan jag ar sa glad for Jessica. Vilken revansch!

Jag kan inte rosta (UK) men Anna vinner och det ar ok med mej!

Anonym sa...

ESC har i stort sett bara midtempo och ballader. De enda som jag tycker skiljer sig ur mängden är Danmark och Island... och Finland... vore ganska idiotiskt av Sverige att skicka en ballad! Det är ju nästan musikaliskt självmord!

Jag röstar Eric Saade, finns ingen annan jag vill se representera Sverige i Eurovision Song Contest 2010. Så är det bara. Jag tror att han har chans att vinna, just för att låten känns rätt och även scenshowen... Det ligger liksom rätt i tiden nu, det är en sån låt som kommer vinna i år. Skickar inte vi den så gör någon annan det... och då kommer ju vi fråga oss själva "men nu har vi provat både opera, glampop, ballad och stelschlager... vad ska vi göra?", och så kommer ju Björkman på en strålande idé att vi ska skicka något absurt... och så är vi där igen ;D

Heja Saade! :)

Sebbe sa...

Peter Jöback, Eric Saade och Jessica får dela på mina röster! Vill helst se herr Jöback i Eurovision =D

Anonym sa...

Ville ju så gärna se NEO i finalen. Aj, vad ont det gjorde.
/Ingela A

CissIsa sa...

Katastrof! Vi kommer att somna i Globen utan Alcazar.
Vår MF-budget försvann ikväll men får vi råd röstar vi möjligen på Eric, Darin eller Peter. Eller Ola. Eller Salem...
/Cissi & Isabel

Anonym sa...

Saade,, Anna eller timoteij ser jag helst vinna. Och ja Pernilla var MYCKET bättre än jobbiga CB.. // Jonas

Sjumilakliv sa...

Jag sitter fortfarande med hakan nere vid knäna... och när det gäller finalen i globen, så har jag ingen aning om vad jag kommer rösta på.

I mina öron är näst intill alla låtar värdiga vinnare, även om mitt hjärta klappar lite extra för Ola, Salem och Andreas Johnson. De enda jag egentligen inte tycker ska vinna är Timoteij, som känns alldeles för osäkra på scen för att ta sig till ESC. Men i övrigt... kan ju nästan vad som helst vinna. Men visst håller jag med om att vi borde skicka en upptempolåt i år.

Anonym sa...

Erik får gärna vinna men jag ser helst Darin och som lyssnare och tittare på ESC så tänker man inte på hur många låtar som är ballader eller inte åtminstone har jag aldrig gjort det en bra låt är en bra låt och det är så vi ska tänka inte på nåt annat sätt. Tvärtom vad alla verka tycka så tycker jag det är ett super bra startfält i finalen där alla bidrag är bättre än förra året t om Pernillas. Anna är den jag helst ser inte vinner dessutom har hon ingen chans i Oslo låten är för tråkig.

Evelina sa...

Hakan vid knäna, som sagt. Saade naturligtvis!

Anonym sa...

Hurra, två skitlåtar till till Globen!! :(
Det var ju riktigt pinsamt att Wahlgren gick vidare. Inte ens Bengtzing hade tackat ja till den skitlåten. Pinsamt.

Och Jessicas låt är ett riktigt sömnpiller. Låter som ett albumspår på en av Celine Dions sämre album. Och sluta tjata om SHOW hela tiden, det heter väl ändå MELODIfestivalen?? Om ni var något så när öppensinnade skulle ni hört att Orsa Spelmäns låt var den MUSIKALISKT överlägsna i hela tävlingen, punkt slut. Dessutom brukar ju folkmusik med fina instrument gå hem i ESC. Kanske dags att prova nåt nytt än den "klassiska" schlagern i ESC?? Eller vi kanske vill floppa i år igen.

De enda hyfsade LÅTARNA i Globen är nu Salem al Fakirs och Darins. Resten är antingen svensk fjortispop eller sömniga ballader med patetiska texter.

NYC sa...

Salem eller Joback som vinnare, tack! Jag blir nojd aven med Darin... Lite snopen blir jag med Saade, Anna, Andreas. ARG blir jag om Timotrams vinner!

Robert sa...

Som jag sa tidigare i veckan... "Om man ser till hur svenskarna röstat de senaste tio åren så är det oftast de som varit med ett tag, som hunnit etablera ett namn, är stora här hemma och som är folkkära som vunnit".... Pernilla och Jessica vann igår... Oväntat? Nej.

Anonym sa...

vet nån om svt lottat fram startordningen eller om man har nån slags dold agenda bakom den?
darin och eric känns ju i såna fall som favoriter från deras håll...kanske också jöback som de lagt i mitten.

själv kommer jag rösta järnet på anna b!

Charlie sa...

Jag tror att Eric Saades låt skulle tolkas som "ännu en Swedish schlager, gäääääsp" därute. Och är det inte lite av ett vågspel att skicka en Kempelåt igen, när hans två senaste kommit på cirka 18:e plats? Nej, jag tror att Anna Bergendahl eller Darin är vårt säkraste kort. Visst är det många ballader i år, men de två skulle ändå sticka ut. Eller, faktiskt, Timoteij. Blonda flickor med fina instrument kan vara ett framgångsrecept, även om de inte är riktigt tillräckligt bra på scen.

Robert sa...

Glöm inte att Ryback vann med norsk/rysk folkmusik och att Island kom tvåa med en bra ballad som kändes väldigt äkta och som även gick bra i radio. Förra året hade också många ballader men det gick bra för Island ändå. Man behöver inte tänka så mycket "sticka ut" om man bara har en bra låt. Så Timoteij med svensk/balkansk folkmusik eller Annas emotionella ballad som känns väldigt äkta och dessutom är bra! Inget Kempe låt igen! Det har ju Europa visat vad de tycker om.

Anonym sa...

Jag personligen är inte särskilt förtjust i Timoteij. Många säger att det är en etnolåt men jag tycker att det egentligen bara är en plastig poplåt som lika gärna hade kunnat komma från 80-talet där man sedan har lagt in lite flöjtar och fioler. Hade man tagit bort etnoinstrumenten och lagt Per Gessle på sång så hade man kunnat tro att det var en gammal Gyllene tider-låt. Jag tycker också att det är otroligt töntigt att ha en massa killar i bakgrunden som slår på trummor när trummorna i låten uppenbarligen är gjorda med en elektronisk trummaskin. Skulle Sverige skicka denna skulle det förvisso gå bättre än tidigare år, men bara marginellt bättre (9-10 som bäst). Jag tycker att det finns kanditater som skulle göra betydligt bättre ifrån sig

Anonym sa...

Till Anonym (22.40) kan jag bara säga AMEN!

Anonym sa...

Håller också med Anonym (22:40). Det enda bidraget som skulle vara pinsammare än Timofjortis att skicka är Pernilla Wahlgrens. Skittöntiga poplåtar anno 1987 båda två.

Nä, ska det vara "etno" ska det vara PÅ RIKTIGT, typ Orsa Spelmän. Låtar med folkmusikinfluenser är riktigt stort i ESC, och deras melodi var så pass stark att jag tror den skulle göra bra ifrån sig utan att översättas till engelska. Och det skulle ju även vara kul i och med att det skulle gå tillbaka lite till vad tävlingen var tänkt att handla om från början, INNAN det bara blev om att ha den bästa showen och visa så mycket hud som möjligt.