12 mars 2010

Lite om finalens genrep

Vi har såklart livetwittrat från hela genrepet, och det kan ni som vanligt läsa HÄR om ni missat det. Men en liten sammanfattning kan vi kanske bjuda på, även om det såklart kan dyka upp en schlagerstudio någon gång senare i natt.

Största snackisen ikväll handlade väl om att i slutet på Salem al Fakirs nummer lämnar han över flygeln till komikern Björn Gustavsson som spelar bakåfram och viftar med armarna. I mina ögon helt meningslösa clownerier i en annars bra låt. Och hur Oslo känns Björn?

Eric Saade vann publikomröstningen överlägset. Han verkar ha alla barnröster i Sverige i en liten ask, men man ska tänka på att upptempo alltid fungerar mycket, mycket bättre i arenan än ballader och att det var mycket barnfamiljer på plats.

Så här ser beskrivningen ut som alla i Globenpubliken får för att hålla ordning på alla ljusstavar (tack Gnutte för låna-utan-att-fråga-bilden).Alltihopa börjar med Sylvester Stallone som för göra reklam för sin nya film inför 3 miljoner SVT-tittare samt gratulera Dolph & Co. Därefter blir det boxningsöppning med Eye of the Tiger, cheerleaders och alla artisterna i boxarrockar.

La Voix görs av en hårdrocksgrupp som heter Casablanca. Refrängen har fått en nyskriven engelsk text av Fredrik Kempe himself. Kan säkert bli en hit, vad vet jag om hårdrock, men jag saknade Malena.

Mellanakten är en duell mellan svenska och norksa schlagerbidrag signerat Edward af Sillén i sann Pridekvällanda, och vi bjuds bland annat på Afrodite, Maria Haukaas, Charmed, Shirley, OneMoreTime, Pontare, KikkiBettanLotta, Poodles, Bobbysocks, Towa Carsson och SecretGarden. Rykten i kvällspressen säger ju dessutom att Alexander Rybak ska dyka upp imorgon.

Dolph är fortfarande ett roligare namn än vad han är bra programledare.

Vid ett tillfälle pryder Christine Meltzer sitt podie med en tofs! En liten söt blinkning till TV3-hjältinnan Maria Montazami. Heja heja!

Kommentar från raden bakom om Jessicas nya klänning: "Försöker hon vara Timoteijs mormor?"

Genrepspubliken i Globen kan ha varit den lamaste genrepspubliken på sex veckor. Bättre kan ni Stockholm!

Den internationella juryns röster kommer lämnas bland annat av Alexandra Pascalidou (Grekland), Jovan Radomir (Serbien) och Amina från ESC 1991 (Frankrike). Först kommer vi få dessa röster, sedan de svenska gruppernas och sedan är det paus för mera tittarröstning innan våra röster kommer. Dessa läses av Christine Meltzer.

Efter Pernillas nummer kommer ett skämt om att Andra Chansen-deltagare sopar upp hennes konfetti. Vi får dock inte veta vem/vilka under genrepet idag. Alcazar? Crucified Barbara? Kalle Moraeus dyker dock upp i en annan sketch.

Före varje nummer pratar artisterna om hur det är att ladda samtidigt som vi ser dem live bakom scen.

Avslutningsvis måste jag bara få säga igen hur mycket jag älskar Peter Jöbacks Hollow om möjligt ännu mera i sin nya körstarka version. Varför kunde han inte kört den här varianten redan i Malmö?

5 kommentarer:

Anders sa...

Låna på bara! :) Jag har ju gästbloggat förr, se det som mitt bidrag!

Anonym sa...

"Hollow" är ju bara för trååååkig - med eller utan stark kör.

Malin sa...

Vad ska Björn i Salems nummer att göra, usch så fånigt. Då får hellre Anna vinna. Men jag hoppas fortfarande på Timoteij!

Anonym sa...

Björn är i Salems nummer för att Salem ska vinna där är förklaringen, fånigt ja kanske smart ja. Anna kommer inte vinna.

rosenblom sa...

Hahaha. Va löjligt det är kring de där stavarna. Var på plats i Scandinavium och viftade med Darins lila stavar. Knäckte dem vid halv nio och de slocknade inte förrän efter midnatt...

"Bara en kort stund"... Löjligt...