13 mars 2010

SCHLAGERSTUDION FINALVECKAN! (2)

Godnatt min Prins! Det är sent, men en schlagerstudio måste vi ju hinna med.

8 kommentarer:

Robban sa...

Alltid lika kul att höra era inför-analyser. Ser fram emot en spännande final och att antingen Eric Saade eller Timoteij står som vinnare. Om vi väljer ballad vill jag hellre att Jessica A skräller och får biljetten till Oslo. Knappast troligt, men iaf.

P. sa...

Jag tror generellt sett att det är väldigt positivt om man måste göra om ett nummer från melodifestivalen till esc. Sverige har ofta gjort misstaget att framföra exakt samma nummer av låten i esc som man framförde i melodifestivalen. Istället måste man "tänka Eurovision" när man utformar numret. I Esc är artisten inte känd sedan tidigare och måste verkligen fånga publiken på sina tre minuter. Det bästa numret Sverige har haft i esc under senare år är enligt mig Carolas Invincible som ju hade gjorts om och klätts i en Eurovision-kostym.

Anonym sa...

Jag tror Salem gillar den här typen av spex. Att vara lite udda. Han kanske inte var bekväm i rollen som vinnarfavorit. Kolla hans nummer från P3Guld-galan (utklädd och med fingerat namn) http://www.youtube.com/watch?v=hA9UA3CSnms

Anonym sa...

alltså killar jag tycker ni är bra men artikeln på qx osar väl lite väl mycket partiskhet?

jag var också i globen och mitt intryck var inte att saade var favorit. jag vet att ni helst ser honom som vinnare och det är helt ok att ni lobbar för honom på bloggen. men när ni ger saade så mycket push i en qx-artikel då måste ni kanske stå för att det är er vinnare? vad säger qx själva om det här?

I sifos undersökning ligger ju saade efter både salem, anna, jessica, timoteij och Darin..alltså först på 6e plats.
Och på expressen ligger han fyra...
Om man nu ska försöka förmedla en någosånär bild av hur det ligger till borde man väl räkna in flera källor än skrikande tjejer i globen?

puss och kram.

Anonym sa...

LOVE Stockholm, ska bli grymt kul att återigen få sitta i Globen på toppenplatser.. // Jonas

MrR sa...

@anonym.

Förstår inte riktigt din grej med "partiskhet". Vi ska ju tycka och ha åsikter, det är ju vår grej. Vi gör precis samma sak som kvällspressens krönikörer, lyfter fram de vi tror och hoppas på.
Vi skriver heller aldrig att Saade är storfavorit och ska vinna alltihopa utan tippar honom, Anna och Salem i topp. Det framgår ju klart och tydligt.
Och vi har verkligen inte bara vägt in "skrikande tjejer i Globen". Det påståendet bygger du ju på ingenting.

Sjumilakliv sa...

Jag tror att Salem kommer tjäna på att ha Björn Gustavsson med i sitt nummer. Jag tror säkert att folk kommer rösta på Salem pga Björn.

Dock tror och hoppas jag att Eric Saade tar hem det - jag tror han har bästa möjligheten att göra ett bra framträdande och slå i ESC. Men mitt hjärta klappar för Ola och Salem...

Anonym sa...

Globen., Globen ... //Jonas