08 november 2010

Hälften av SVTs Melodifestivalbidrag 2011 är klara

Så kom då tillslut den officiella bekräftelsen på Expressens nyhet från igår. Elisabeth Andreassen är med i Melodifestivalen 2011, och därmed vet vi nu 15 av de 30 bidrag SVT väljer ut 8antingen genom jury eller själva). Ikväll får vi ju dessutom veta ytterligare två när webjokertävlingen avgörs. Men tillbaka till Bettan.Vaken i en dröm
Artist: Elisabeth Andreassen
Upphovsmän: Lars "Dille" Diedricson, Calle Kindbom, Kristian Wejshag

Schlagerprofilernas kommentar: MrK talar kanske bara för sig själv just nu, men det är något jag inte riktigt kan sätta fingret på som jag gillar med Bettans comeback. Hon känns kanske inte som ett Tysklandshopp, men som "återvändande schlager-tant" (ett mycket positivt epitet hos oss) är Elisabeth Andreasson ett kul namn (jag kan räkna upp en hel hop sådana som jag gärna slipper se i festivalen fler gånger, men Bettan är inte ett av dem) som ju har dessutom har ett gäng fina placeringar både i MF och ESC - hon är den kvinna som deltagit flest gånger i ESC, by the way. hela fyra gånger - bakom sig. Det här blir nog bra. Speciellt som det ryktas på vissa forum om en ballad, då vi alltid tyckt att I Evighet varit en av Bettans bästa stunder. Skulle detta nu visa sig vara fel, har vi inget direkt emot Vem E De Du Vill Ha-schlagers heller för den delen.

Vad gäller låtskrivarna finns väl kanske inte så mycket att tillägga. Kristian Wejshag debuterade som låtskrivare ifjol och tog sig till final med Jessicas I Did It for Love, och Lars "Take Me to Your Heaven"/"Dille","Trampa-på-Dana-så-hon-välter" Diedricson och Calle "Give Me Your Love" Kindbom känns såklart som basic schlagerkunskap att ha koll på. Välkomna tillbaka. Alla fyra.


Här har ni vår Spotifylista med några låtar från varje artist som presenterats hittills för tävlingen nästa år. Den kommer fyllas på efter hand.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grejen är att hon fortfarande sjunger riktigt fint!!

F6