08 november 2010

Låt 16 och 17 är klara för MF2011

Så har då webbjokerfinalen gått av stapeln, och det blev en ganska gulligt, fnissig lågbudgethistoria direktsänd från Golden Hits i Stockholm (passande nog kanske, då deras scen kanske egentligen ligger mera inom räckhåll för de flesta webjokerkandidaterna än Melodifestivalens dito), rejält doftandes av det tidiga nittiotalets tävlingar.

Varför SVT väljer att låta sitt stora flaggskepp Melodifestivalen få en liten jolle som snarare är en bambuflotte med stora hål än en smidig motorbåt är en fråga som förblir obesvarad, men bäst av allt var i alla fall att helt rätt bidrag gick vidare.

Först lite om de som misslyckades: Det där after beach-bandet hoppas vi att vi slipper se nyktra utan solbränna och en rejäl mohito i handen i fortsättning och den blekingska strandreggaen orkar jag inte ens kommentera. Engla gjorde däremot riktigt bra ifrån sig, men eftersom rösterna inte nollställts var nog vägen till toppen hyfsat omöjlig att nå trots en svängig låt och ett dansnummer som hämtat ur Livet är en Schlager...

I stället får vi alltså Julia Alvgards pop-RnB Better or Worse i festivalen, en låt som varit en favorit sedan första gången vi hörde den. Vi tror kanske inte att Julia kommer hamna i toppstriden i en normal delfinal, men hon kommer absolut inte att göra bort sig och låten har med en uppfräschad produktion alla chanser att bli spelad på flera dansgolv än schlagergolven. Vi vill ha den i iPoden NU!

Jonas Matssons Jason Mraz-dänga On My Own vill vi dock höja ett varningens finger för redan nu. En snygg (Armarna! Wow!) "vanlig" kille som sjunger bra och spelar gitarr i en genre som vi faktiskt (konstigt nog) inte haft så mycket i Melodifestivalen kan bli Anna Bergendahl-farligt om det träffar rätt, och även om han inte skulle gå så långt som till vinst så tror vi nog ändå Jonas är den webbjoker hittills som har den där "Marie Lindberg-potentialen" som SVT hela tiden snackat om när de lanserat konceptet.

Vi tror ett gäng skivbolag redan uppvaktat årets webbjokrar (enligt vissa uppgifter har det ju legat röstande skivbolag bakom flera av bidragen hela tiden, men vem orkar bry sig nu när två bra låtar med bra artister hamnade i tävlingen) och säger grattis till Jonas och Julia.

Vi lär få anledning att återkomma till dem när vi träffar dem någonstans i Sverige på en delfinal i vinter!

1 kommentar:

M sa...

Vilken underbar röst Julia har, riktigt impad! Men oj...behöver lite hjälp med stylingen, speciellt frillan, blir nog bra till Mellon =)