05 november 2010

Webjokerfinalisterna

Så har vi då fått fram fem webbjokerfinalister, och trots all blogguppståndelse om simkorts-palooza och mer eller mindre anonyma kommentarer om fusk lite här och var (där vi tycker Björn "en ögonläkare kan köpa ganska många SIM-kort" Hasselquists erkännande i Expressen om att Marcos Ubeda proddat hans låt känns som det mest uppenbara), så har vi tre av våra favoriter med i finalfältet, bland annat den låt som varit vår storfavorit genom hela tävlingen (jo, vi hade guilty pleasures men det är inte riktigt samma sak).

Så nu, för att säga det kort, vill Schlagerprofilerna definitiv se Julia Alvgard och Better or Worse i Melodifestivalen 2011.

Det finns inga ursäkter för något annat! Julia ligger dessutom bara trea just nu, och rösterna från kvalet hänger kvar på måndag, så hon lär behöva en extra push! Då fungerar dock bara att ringa och inte att sms:a på bidragen.Som andra låt ser vi helst Jonas Matssons Jason Mraz-poppiga On My Own.Som reserv har vi den tidigare storfavoriten Don't Stop med Engla.Däremot har vi fortfarande inte mycket till övers för mellanmjölks-reaggen i I Wanna Be with You eller GylleneTider-afterbeachtributebandet Billys Jimmy Jansson-pop, men vi är samtidigt inte dummare än att vi fattar att de båda representerar genres som är ganska stora ute i buskarna.

Sammanfattningsvis så blev ju finalen på måndag rätt bra ändå. Ingen av låtarna är superfloppar, alla kommer gå att göra något hyfsat vettigt av come February, och får vi som sagt Julia och Jonas i till final så kommer Schlagerprofilerna nog göra minivågen till slut ändå.

Här är SVTs pressmedelande, som också innehåller uppgifter om programledare och startordningen i programmet direkt från Golden Hits i Stockholm 21.00 på måndag:

Nu är det klart vilka fem webbjokrar som tävlar i Webbjokerfinalen på måndag. Då avgörs, i direktsändning i SVT24 och på svt.se, vilka två bidrag som får vara med och tävla i Melodifestivalen 2011. Det är tittarnas uppgift att rösta fram sina två favoriter. Programledare är Henric von Zweigbergk (Not från Schlagerprofilerna: We LOVE Henke!), som tidigare skymtat förbi som studioman framför tv-kamerorna.

De fem finalisterna i startordning:

1. Tusen nätter
Tel: 099-206 01, sms:a 293 till 72211
Upphovsman: Daniel Wollbratt
Artist: Billy

2. Better or Worse
Tel: 099-206 02, sms:a 118 till 72211
Upphovsman: Manne Hjelm, Ola Holstad, Joar Lenz
Artist: Julia Alvgard

3. I Wanna Be With You
Tel: 099-206 03, sms:a 185 till 72211
Upphovsman: Dennis Andersson & Anton Dahlrot
Artist: Anton & Dejo

4. Don´t Stop
Tel: 099-206 04, sms:a 142 till 72211
Upphovsman: Sargon Jakob
Artist: Engla

5. On My Own
Tel: 099-206 05, sms:a 240 till 72211
Upphovsman: Peter Autio, Sari Autio Olsson
Artist: Jonas Matsson

8 kommentarer:

eurofivestar sa...

Absolut. Julia måste till MF, bästa låten. Och det skiljer bara 7000 röster mellan henne och ettan, så vi får hålla tummarna.

Anonym sa...

Det står på SVTs sida att inga sms röster i förtsättningen, bara vanlig telefon gäller från och med måndag.

Anonym sa...

Julia är bäst! I mitt kvarter har trappuppgångarna varit uppklistrade med rösta på Julia uppmaningar. Någon i kvarteret är vännina med henne och har uppmanat alla att rösta. Vilket jag har gjort! Tokröstrade på Julia och Jonas Mattson, tidigare även på Magnus & Fredik, men det gick ju inte så bra! Billy är den enda dåliga låten bland de fem enligt mig!

Finn sa...

Håller verkligen med
Vote Julia!!

Oswald sa...

Underbart!
Hoppas din granne fortsätter klistra lappar! Go Julia!

Nu ska vi bara få folk att se programmet på måndag. :)

Anonym sa...

Perfect, tre favoriter i final, hoppas nu bara nån av dem vinner webbjokern och inte de två andra värdelösa låtarna.. // Jonas

Anonym sa...

Men jag är löjligt svag för dont stop,, så jag hoppas naturligtvis på henne,, och better or worse! men jag blir inte besviken om on my own går vidare till MF. MEN min absoluta favorit är ändå Dont stop HEJA! // Jonas

M sa...

Vad är det här?! Varken svt eller ni nämner att Bettan är klar för Mellon, är det ett skämt eller?