03 november 2010

Och så ännu ett bidrag klart till Melodifestivalen 2011

Förvirringen i schlagerland verkar total just nu. I morse skrev sajten Poplight att Christer Björkman avslöjat för dem att "nu dröjer det innan nästa artist till Melodifestivalen 2011 avslöjas" - för en stund sedan bekräftade SVT MF2011s fjortonde artist.Leaving Home
Artist: Nicke Borg
Upphovsmän: Fredrik Thomander, Gary Wikström och Jojo Borg Larsson

Schlagerprofilerna kommentar: Att rocken ska vara representerad i Melodifestivalen är såklart lika självklart som att schlagern och dansbandsgenrerna skall vara det, och vi är alltid försiktigt positiva till när det är "riktiga" namn bakom bidrag, och inte bara after ski-band med hårdrocksvilja. Därmed inte sagt att vi kommer älska låten, vi kanske till och med kommer hata den innerligt när den slår ut några schlagerfavoriter i sin väg mot den final där bra rockbidrag alltid hamnar, men bra namn är alltid bra TV och bra för festivalen. Och det gillar vi.

För Backyard Babies sångare och gitarrist är ju självklart ett bra namn (och med Dregens fruga Pernilla Andersson redan bekräftad som artist har vi nästan hela bandet i en deltävling om vi har tur), och låtskrivaren Fredrik Thomander har ju skrivit låtar på Agnes två första skivor och på A-Teens Pop 'til You Drop!-skiva, vilket väl får ses som en större merit för oss Schlagerprofiler än Gary Wikströms medverkan i Treat och Electric Boys och Nickes fruga.

Nu har vi alltså fjorton bidrag klara i MF 2011. De andra kan ni läsa om HÄR, HÄR och HÄR.

Här har ni vår Spotifylista med några låtar från varje artist som presenterats hittills för tävlingen nästa år. Den kommer fyllas på efter hand.

Tillägg: Som MrA påpekade i en kommentar till inlägget beskriver Nick sin låt som en klassisk ballad i tidningarna idag. Intressant. Och lite oväntat, eller? Kan vi hoppas på något med lite mera lyft i än hos Pain of Salvation ifjol?

3 kommentarer:

Mr A sa...

Enligt kanal 5s text tv (TT Spektra) är låten en ballad, står inte vad för slags ballad dock.

Gustav sa...

För att belysa varför det står att det skulle dröja i Poplights artikel (http://poplight.zitiz.se/artikel/christer-bjoerkman-babsan-ger-show-glitter-och-humor-till-melodifestivalen-2011) som jag publicerade i går kväll. När jag intervjuade Christer Björkman i måndags sade han att det skulle dröja längre tid än det gått mellan artistsläppen under de senaste veckorna innan nästa artist kom. Babsan släppte de för att den nyheten ändå hade läckt. Tydligen har det blivit ändrade planer i åtminstone ett fall, vilket ju är intressant, så jag tycker att det är bra att ni tog upp diskrepansen. Vill bara påpeka det här så att ingen tror att jag sprider ogrundade påståenden. :)

Anonym sa...

Pain Of Salvations låt hade varit den bästa i tävlingen om den hade lyft! Istället satt man bara o väntade på att det skulle komma men det gjorde det aldrig...
Om Nickes låt lyfter tror jag att den är säker i finalen, om nu Pain Of Salvation lyckades ta sig till andra chansen. En riktig rockballad behövs i Melodifestivalen! :D