17 december 2008

På med dumstruten, Markus!

Schlagerprofilerna gillar Markus Larsson.
Speciellt under schlagerturnén.

Men den här typen av "jag kan räkna upp ett gäng Svenska artister"-listor som inte har någon som helst förankring i vad som är rimligt - bland annat m.a.p vilken typ av artistisk integritet dessa personer har, eller vilken typ av musik de gör (i motsats till vad många verka tro så ska inte all musik skrivas för att kunna tävla mot andra på exakt tre minuter) - trodde vi faktiskt var förbehållet Expressen.

Kent och Robyn i Melodifestivalen vore onekligen bra TV.
Men att de skulle offra alla sina fans och sitt konstnärliga uttryck för att skaffa tittare åt SVT är knappast realistiskt.

Och det vet du Markus.
Annars får du fundera på det i skamvrån där vi ställer dig ett tag nu.

5 kommentarer:

Ronny sa...

Amen till ALLT! Fan vilken genant artikel.

Ronny sa...

Dessutom. Jag kan sätta hela min bloggheder på att Markus himlat med ögonen och dragit fram stora sågen om namn som Triad, Sara Lumholdt, Bo Kaspers, Tone Norum och Takida verkligen hade varit jokrar.

Ellen sa...

Det sista håller jag med om, att Markus hymlat med ögonen i vilket fall (speceillt åt en tråkmåns som LeMarc). MEN för festivalens överlevnad hade det varit trevligt med NÅGON som kan bidra med lite artistisk integritet till festivalen. Någon som faktiskt lyfter spektaklet lite. Någon som chockat när nakenchocker och koreografi inte längre biter.

Anonym sa...

Tror inte artikeln är menad att tas bokstavligt, era spån. Han ville väl bara markera att han tycker att joker-valen var förutsägbara och trista.

Oswald sa...

Jag undrar vem som är spånet?

Hur menar du att en artikel med namnet "50 tänkbara namn som överträffar nästa års schlager-jokrar" som listar 50 namn INTE ska tas bokstavligt?

Om han bara ville säga att 2009 års Jokrar är kassa utan att lista ett gäng namn - som om vi inte ska ta dem bokstavligt alltså ÄR lika kassa?

Det var faktiskt det mest idiotiska jag hört.

Och om man nu antar att Markus inte är så dum så han skriver namn han inte menar (det är han inte) så undrar jag fortfarande på vilket sätt namn som Tone Norum eller Bo Kaspers är fräschare än EMD, Markoolio och Serneholt? Och på vilket sätt valet av Malena Ernman som joker är mera förutsägbart än Peter Jöback?